Projekt Halvmaran

Antonia och Jennie är 2 tjejer som kallar sig ”periodare” när det kommer till träning men som nu har bestämt sig att de ska ta tag i drömmen om att springa ett halvmarathon (21,1 km). De är anmälda till Göteborgs halvamarathon den 10e oktober där målet är att kunna ta sig igenom loppet med en samtidigt bra upplevelse.

För att klara detta kommer det krävas en kontinuitet i träningen, en balans mellan träning och återhämtning och en stor del motivation. Detta har jag fått förtroendet att försöka hjälpa dom med.

Det vanligaste ”felet” många gör när man satt upp ett mål som ligger några månader fram i tiden är att man går ut alldeles för hårt i början, vilket ofta leder till skador och/eller motivationsdippar. Antonia och Jennie var väl medvetna om detta och har gjort i princip allt för att undvika onödiga bakslag. De har gått ihop två och två för att kunna motivera varandra och de har tagit hjälp av en som kan hjälpa dom med träningsupplägg som innefattar både succesivt stegrad styrketräning och löpträning. Så nu kan väl inget gå fel….eller? 😀

Under dessa 8 månader fram till halvmaran kommer vi att arbeta med täta uppföljningar och vi kommer tillsammans lägga upp olika delmål som kommer leda tjejerna fram mot sina stora mål. Det kommer garanterat bli både några ”ups and downs” på vägen. Min utmaning kommer bli att lägga upp träning som kan få plats i en mammas hektiska vardag, där även tid för återhämtning måste få plats för att träningen ska ge någon effekt.

Jag kommer kontinuerligt visa delar från hur jag arbetar med tjejerna i det vi kallar ”Projekt Halvmaran” här på min blogg och på min FB och instagram, RehPerform.