Projekt Halvmaran – Första uppföljningen

Förra veckan hade jag första uppföljningen med Antonia och Jennie i Projekt Halvmaran. En månad av styrketräning och lätt löpträning hade verkligen givit resultat. På en månad kunde vi se en klar förbättring både i styrka, balans och koordination hos båda tjejerna och de vittnade själva om en helt annan ork och kraft både i träning och vardag. Trots att vårt fokus inte handlar om viktnedgång gladde sig även båda tjejerna åt minus på vågen.

Antonias smärtproblematik känns bättre, men den är inte bra ännu. Här krävs tålamod. Långvarig smärta tar tid att bli av med och ju längre vi haft problem med smärta desto längre tid tar det oftast att bli av med den.

Jennie har krigat på men fick förra veckan lätta känningar i benhinnor under ett pass vilket gjorde att vi drog ned på belastningen från löpningen. Inför denna veckan anpassar vi belastningen och börjar bygga upp tåligheten igen. Denna veckan ska tjejerna även få en löpanalys och tips på vad de behöver arbeta med utifrån deras löpning. Förhoppningsvis ska jag utifrån denna kunna hjälpa tjejerna med lite korrigeringar som gör att de springer på ett sätt som gör att de orkar springa längre och som förhoppningsvis kan bidra till att de håller sig skadefria framöver.

Men ska man sammanfatta uppföljningen från första månaden så är vi på rätt väg. Jag blev riktigt imponerad av båda tjejerna, det arbete och det engagemang de lagt ner, och de förändringar som skett.

Uppgifterna publiceras efter samtycke av både Antonia och Jennie.